Author Topic: Testing STEAM version  (Read 20792 times)

Lurler

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1024
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #30 on: November 20, 2014, 10:59:48 pm »
Should we leave feedback right in here, in private, or somewhere else? :)
Sure, feel free to post everything in this thread.

1. I miss the old main menu music.  :)
It will still be available in the music pack that is packaged with platinum version of the game.

2. Fantastic job on the UI elements rework.  The crosshairs are a big improvement and the shop/skills screens (call it the RPG screens) look phenomenal now.  Especially conversations.
We really should have done it ages ago, though :)
And yes, I totally agree with you, ai_enabled did a phenomenal job.

3. I do seem to be getting more lag when the client's communicating with the local server, and a bit lower performance from the game itself as a whole.  I figured most of this was just from it being an experimental build and thus probably not optimized.
Could you please run the game from our current launcher and see how much FPS you are getting, and other parameters (press F9) and then the same thing with the Steam version, so we can compare the actual data.

1) The new crosshair is great, if a bit big.
Thanks, fixed now.

3) Server browser just keeps looking for servers I'm assuming, instead of returning a "no servers found" dialog? Or is that not implemented?
It was implemented, but not working properly. Also fixed.

Any particular area you want us to be testing out? A changelog would kinda be helpful as well, even if it's sent to us by PM.
Well, as stated, our primary concern was to see if it will work properly with Steam. And it appears that it does, which is a good thing.

Oh, just as a sidenote. Autopilot is acting awfully wonky. I set waypoints and activate autopilot, only for the thing to fly off in some random direction, beeling way out of the system. Flew me into the sun a few times too. :\
We also noticed that autopilot sometimes wonky if you close to the star. Will be fixed.
« Last Edit: November 21, 2014, 12:59:24 am by ai_enabled »

Hammish

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #31 on: November 21, 2014, 03:51:54 am »
I'll getcha the FPS data a bit later, sure!

Also, for the current version, a few more quick questions ('cuz you know me, right?):

1. Will mods currently work with the Steam version?  If you'd rather hold off on doing ANYTHING mod-related right now that's cool, I understand finalizing the Steam version is top priority.
2. If yes, how are we currently configuring them?  Just via hand for now, with the old ModsConfig.xml?
3. Is there still a way to launch the localserver via command prompt?  That's actually how I used to parse the .XMLs for BTC for errors.

Just figured I'd start nosing around and figuring out what I might have to update. :)

Lurler

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1024
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #32 on: November 21, 2014, 04:04:47 am »
Yes, mods would work the same with both: standalone version and steam version. And yes, for now you have to edit mod list by hand.
Technically there is no difference what so ever between the standalone version and the Steam version, except the way they identify you and authenticate multiplayer connections.
And yes, you can launch a local server (or any server for that matter) from Steam version, as you would from standalone.

Hammish

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 350
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #33 on: November 21, 2014, 04:17:35 am »
Figures, right after I posted here I found my issue, and why I had been asking in the first place. :)  Currently there are actually  two versions of ModsConfig.xml; one in the root directory, and one hiding out in server_dotNET folder.  Not sure if this is intended or not; just modifying the one in the root (like I did for the old version) didn't seem to take, but modifying the one in server_dotNET got it recognizing BTC.

Looks like the only parsing error I get from the old version is on a tag called drop_crate for the NPC files.  I'm guessing this is the tag relating to loot drops, but I'm not entirely certain as I don't seem to have it in any of my old NPC files. :)  Worse case, though, I can just copy the tag over from the new Core files, since I didn't really mess with loot that much in BTC, just changed the models on some pirates.

Update: Actually, no, I was wrong.  Once I fixed those by using the default NPCs, a whole slew of new parsing errors came up.  Seems all of the effect names now have a $ in front of the name, probably for some formatting.  I guess I'll just go through and clean up by hand. :)  Also, any other modding questions I have I can start a thread for over in the Modding area; that way I can keep this thread a bit cleaner for you guys and getting input on the shiny new version stuff.
« Last Edit: November 21, 2014, 04:31:50 am by Hammish »

Lurler

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1024
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #34 on: November 21, 2014, 07:59:38 pm »
Yup, replied in the other thread.

http://forums.atomictorch.com/index.php?topic=373

If you have any other questions feel free to ask there as well.

B.M/F

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #35 on: November 22, 2014, 11:26:47 am »
Okay, keys are out!

Please let us know what you think about this version :)

Now, we still have two keys left, but there are a lot of people running windows... We would prefer to give away these keys to people who can test the game on Mac or Linux, so if you are running any of these systems and would like to join to do some proper testing on these systems - please let us know.

i'm not running mac or linux, but very willing join the campaign. running win7 32bit and also still got my old computer running win xp and win vista.

regards

Tchey

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #36 on: November 23, 2014, 01:16:52 am »
Trying the Steam Version for the first time, on Win7 64 bits computer now.

After installation, right after Steam finishs the install process with Windows Redistributable stuff, i have an error : program VoidExpanse.exe crashed, stop the process or try to find a solution. I stop the process, and game starts. Then when i start a new game, i have a console opened, and the game is not responding. I have to close the console and wait a little before the game works again. Efter that, new ingame error : can't setup local game server. Try again. Console. Close the console. Erroe again when i try to create a new word, close the error, try again.

Now i'm ingame.

I talk to Joe, go out (i like the new UI), save and quit. Crash. Console opened. Close the console. Back to game.
« Last Edit: November 23, 2014, 01:23:42 am by Tchey »

zonemaster60

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #37 on: November 23, 2014, 09:32:57 am »
I will most definitely help you out with testing.

Computer:      Samsung 355V4C/356V4C/3445VC/3545VC
CPU:           AMD A4-4300M (Piledriver/Trinity, TN1-A1 (Trinity))
               2500 MHz (25.00x100.0) @ 2994 MHz (30.00x99.8)
Motherboard:   Samsung NP355E7C-A01US
Chipset:       AMD Hudson-2/3/4
Memory:        4096 MBytes @ 798 MHz, 11.0-11-12-28
               - 2048 MB PC12800 DDR3 SDRAM - Samsung M471B5773EB0-CK0
               - 2048 MB PC12800 DDR3 SDRAM - Samsung M471B5773EB0-CK0
Graphics:      ATI/AMD Radeon HD 7420G (TRINITY2 SCRAPPER MOBILE) [Samsung Electronics]
               ATI/AMD Radeon HD 7420G, 512 MB DDR3 SDRAM
Drive:         ST500LM012 HN-M500MBB, 488.4 GB, Serial ATA 3Gb/s @ 3Gb/s
Drive:         WDC WD30EZRX-00DC0B0, 2930.3 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 3Gb/s <-> USB
Drive:         TSSTcorp CDDVDW SN-208BB, DVD+R DL
Sound:         ATI/AMD TRINITY - High Definition Audio Controller
Sound:         AMD Hudson-2/3/4 - High Definition Audio Controller
Network:       RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Network:       Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter
OS:            Microsoft Windows 7 Ultimate (x64) Build 7601

Lurler

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1024
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #38 on: November 23, 2014, 08:05:28 pm »
Tchey, erm... that sounds REALLY weird. Could you please make some screenshots?
In particular it's very important for us to know the exact error messages, could you make a screenshot(s) of these?
Then, the console. What console? Could you please make a screenshot(s) of that too?
And any other things that not a normal behavior, it would also help.
Thanks.

zonemaster60, I appreciate your willingness to help, however we would still prefer to give the remaining keys to people who could help us with testing on Mac/Linux as I mentioned before.

Valkor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #39 on: November 24, 2014, 02:47:04 am »
I appreciate your willingness to help, however we would still prefer to give the remaining keys to people who could help us with testing on Mac/Linux as I mentioned before.

Code: [Select]
root@kosh:~# uname -a
Linux kosh 3.16.0-pf2 #1 SMP Sat Sep 20 21:06:28 EEST 2014 x86_64 GNU/Linux
root@kosh:~# cat /etc/debian_version
jessie/sid
root@kosh:~# lspci
00:00.0 RAM memory: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] Memory Controller (rev a2)
00:01.0 ISA bridge: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] SMBus (rev a1)
00:01.2 RAM memory: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] Memory Controller (rev a1)
00:01.3 Co-processor: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] Co-Processor (rev a2)
00:01.4 RAM memory: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] Memory Controller (rev a1)
00:02.0 USB controller: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller (rev a1)
00:02.1 USB controller: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller (rev a1)
00:04.0 USB controller: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] OHCI USB 1.1 Controller (rev a1)
00:04.1 USB controller: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] EHCI USB 2.0 Controller (rev a1)
00:06.0 IDE interface: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] IDE (rev a1)
00:07.0 Audio device: NVIDIA Corporation MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio (rev a1)
00:08.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge (rev a1)
00:09.0 RAID bus controller: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] SATA Controller (RAID mode) (rev a2)
00:0a.0 Ethernet controller: NVIDIA Corporation MCP77 Ethernet (rev a2)
00:10.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Express Bridge (rev a1)
00:12.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Express Bridge (rev a1)
00:13.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge (rev a1)
00:14.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP78S [GeForce 8200] PCI Bridge (rev a1)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor HyperTransport Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Miscellaneous Control
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 10h Processor Link Control
02:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cape Verde XT [Radeon HD 7770/8760 / R7 250X]
02:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cape Verde/Pitcairn HDMI Audio [Radeon HD 7700/7800 Series]
root@kosh:~# lsusb
Bus 002 Device 006: ID 046d:c06b Logitech, Inc. G700 Wireless Gaming Mouse
Bus 002 Device 005: ID 04b4:0101 Cypress Semiconductor Corp. Keyboard/Hub
Bus 002 Device 004: ID 041e:3010 Creative Technology, Ltd SoundBlaster MP3+
Bus 002 Device 003: ID 046d:0826 Logitech, Inc.
Bus 002 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 002: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
root@kosh:~# lscpu | grep name
Model name:            AMD Phenom(tm) II X6 1055T Processor

I heard that you need folks who game on Linux. Admittedly I only have about 6 hours of gameplay but I'd be glad to try out a Steam version, as Steam & its games run flawlessly for me. I'd love to be able to count VoidExpanse among the many that play great in Linux and am willing to help make it happen.

Lurler

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1024
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #40 on: November 24, 2014, 03:24:01 am »
Valkor, Great! I've sent you a PM with the key.

---

So, now all the keys is out. The last one went to people over at spacegamejunkies website.

Hopefully with all your help we can test the game properly and prepare it for the next release. We will have to skip the experimental version this time, since we are replacing the master server to allow for auto game server list updater. So, we are better be sure that everything works!
« Last Edit: November 24, 2014, 03:28:52 am by Lurler »

Valkor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #41 on: November 24, 2014, 03:47:00 am »
Valkor, Great! I've sent you a PM with the key.

Yaaaay! Unfortunately...

Crashes about a minute after starting. If I'm quick I can start a new map and dock. Opening the video settings crashes it immediately.

The normal Linux version runs fine for me, save for the occasional crash in the "RPG" screens.

Lurler

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1024
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #42 on: November 24, 2014, 04:05:15 am »
Hm, could you please provide more details about crashed and other issues?

Tchey

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #43 on: November 24, 2014, 06:38:48 am »
Windows console opens when i launch the game (i cut the pictures) :



Then i try to start a new game. This time i couldn't play at all, i'm stuck with that :



and after i press OK it's like this :


Valkor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Testing STEAM version, need your help
« Reply #44 on: November 24, 2014, 12:36:30 pm »
Hm, could you please provide more details about crashed and other issues?

I don't see any logs nor any relevant console output. If there's a --verbose or something I'd love to know what it is. The actual crash itself is just the application locking up and having to be kill -9'd.