Author Topic: Compression  (Read 758 times)

p0ki

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 113
    • View Profile
Compression
« on: September 10, 2015, 12:20:03 pm »
So I tried to make a dialog where you can trade 200 glepsite to 1 compressed glepsite.
But when I have 100 glepsite in my ship it works as well, I had to cramp up the checking amount to 400.
Now everything works as intended, but why is that?

Code: [Select]
<?php //php for the colors
using(npc);
include(
meta.js);
using(relations);
using(console);
using(ship);
using(generator);
using(game);
using(player);
using(storage);


function 
OnCheckRequirements()
{
var bp_npc_id topic.GetCurrentNpcShipId();

if (npc.GetTag(bp_npc_id"class") == "station.commander"//Every Station should do it.
{
return true;
}
return false;
}

function 
OnDialogue()
{
var input topic.GetInput();
    var 
state topic.GetState();

    var 
bp_npc_id topic.GetCurrentNpcShipId();

topic.AddTopic("generic_compress_glepsite");

if (state == 0)
{
if (input == NO_INPUT)
{
topic.AddPhrase($p001); // How much you want to compress?

topic.AddChoice(1$cyes1);
topic.AddChoice(2$cyes2);
topic.AddChoice(3$cyes3);
topic.AddChoice(4$cno);
topic.AddChoice(5$cwhat);
}
else if (input == 1)  // Compress 200
{
var hasCargo ship.HasCargoAmount(PLAYER_SHIP"ore_glepsite"400);
if (!hasCargo)
{
topic.AddPhrase($pmor);
topic.AddPhrase($pbye);
}
else 
{
topic.AddPhrase($p002); //Compressing...
ship.RemoveCargoByType(PLAYER_SHIP"ore_glepsite"200);
ship.AddItemToStorage(PLAYER_SHIP"ore_glepsite1"1);
topic.AddPhrase($pdon);
topic.AddPhrase($paga);

topic.AddChoice(1$cyes);
topic.AddChoice(4$cno);
}
}
else if (input == 2)  // Compress 2.000
{
var hasCargo ship.HasCargoAmount(PLAYER_SHIP"ore_glepsite"4000);
var hasCargo1 ship.HasCargoAmount(PLAYER_SHIP"ore_glepsite1"20);
if (!hasCargo)
{
if (!hasCargo1)
{
topic.AddPhrase($pmor);
topic.AddPhrase($pbye);
}
else
{
topic.AddPhrase($p002); //Compressing...
ship.RemoveCargoByType(PLAYER_SHIP"ore_glepsite1"10);
ship.AddItemToStorage(PLAYER_SHIP"ore_glepsite2"1);
topic.AddPhrase($pdon);
topic.AddPhrase($paga);

topic.AddChoice(2$cyes);
topic.AddChoice(4$cno);
}
}
else 
{
topic.AddPhrase($p002); //Compressing...
ship.RemoveCargoByType(PLAYER_SHIP"ore_glepsite"2000);
ship.AddItemToStorage(PLAYER_SHIP"ore_glepsite2"1);
topic.AddPhrase($pdon);
topic.AddPhrase($paga);

topic.AddChoice(2$cyes);
topic.AddChoice(4$cno);
}
}
else if (input == 3)  // Compress 10.000
{
var hasCargo ship.HasCargoAmount(PLAYER_SHIP"ore_glepsite"20000);
var hasCargo1 ship.HasCargoAmount(PLAYER_SHIP"ore_glepsite1"100);
var hasCargo2 ship.HasCargoAmount(PLAYER_SHIP"ore_glepsite2"10);
if (!hasCargo)
{
if (!hasCargo1)
{
if (!hasCargo2)
{
topic.AddPhrase($pmor);
topic.AddPhrase($pbye);
}
else
{
topic.AddPhrase($p002); //Compressing...
ship.RemoveCargoByType(PLAYER_SHIP"ore_glepsite2"5);
ship.AddItemToStorage(PLAYER_SHIP"ore_glepsite3"1);
topic.AddPhrase($pdon);
topic.AddPhrase($paga);

topic.AddChoice(3$cyes);
topic.AddChoice(4$cno);
}
}
else
{
topic.AddPhrase($p002); //Compressing...
ship.RemoveCargoByType(PLAYER_SHIP"ore_glepsite1"50);
ship.AddItemToStorage(PLAYER_SHIP"ore_glepsite3"1);
topic.AddPhrase($pdon);
topic.AddPhrase($paga);

topic.AddChoice(3$cyes);
topic.AddChoice(4$cno);
}
}
else 
{
topic.AddPhrase($p002); //Compressing...
ship.RemoveCargoByType(PLAYER_SHIP"ore_glepsite"10000);
ship.AddItemToStorage(PLAYER_SHIP"ore_glepsite3"1);
topic.AddPhrase($pdon);
topic.AddPhrase($paga);

topic.AddChoice(3$cyes);
topic.AddChoice(4$cno);
}
}
else if (input == 4)
{
topic.AddPhrase($pbye);
}
else if (input == 5)
{
topic.AddPhrase($pex1);
topic.AddPhrase($pex2);

topic.AddChoice(1$cyes1);
topic.AddChoice(2$cyes2);
topic.AddChoice(3$cyes3);
topic.AddChoice(4$cno);
}
}

}
Playing on:
[EU][kG]kunix.org

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 986
    • View Profile
Re: Compression
« Reply #1 on: September 10, 2015, 09:02:18 pm »
Hello!
You've found a bug in our code, it get twice amount of cargo in storage when check ship.HasCargoAmount().
Will be fixed with the next patch.
Regards!

p0ki

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 113
    • View Profile
Re: Compression
« Reply #2 on: September 11, 2015, 02:09:48 am »
Thanks, I'll read the changelog carefully and adjust the mod once it's fixed :)
Playing on:
[EU][kG]kunix.org