Author Topic: Simple Test MOD - Overrides appear to not be working.  (Read 163 times)

defe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Simple Test MOD - Overrides appear to not be working.
« on: May 17, 2019, 02:57:54 pm »
One of the mods I'm planning to work on are some tileset replacements to give it a more 16 bit console RPG look.  The test case I've started with as a sort of "Hello World" is simply to replace the main forest texture with a pink texture just as a proof.

I created my project with the Studio project tool, so it does include the usual text files and project files, but I won't detail the stuff that I didn't change or add.

In %\CryoFall Editor\Data\Mods, I have a directory called "FooTile.mpk."  Inside that, I have a sub-directory ".\Content\Textures\Terrain\ForestTemperate\".  In this folder, I have a 2048x2048 pink JPEG called "TileForest3.jpg".

When I run the editor, the image override doesn't seem to be taking place.  If I instead replace the same image in the extracted "Core.cpk" directory, then it DOES show the new image.

The issue is reliably reproducible based on the above information.  Am I doing something wrong?

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1267
    • View Profile
Re: Simple Test MOD - Overrides appear to not be working.
« Reply #1 on: May 18, 2019, 02:30:29 pm »
Hello!

It should work fine. Please add the mod ID into the "%\CryoFall Editor\Data\ModsConfig.xml" file so the Editor will use the mod. If it still doesn't work, please use in-game console or open the client log file in %\CryoFall Editor\Data\Logs and ensure the mod is actually used (the core/mods information is logged in the first 10-20 log entries).

Regards!

defe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Simple Test MOD - Overrides appear to not be working.
« Reply #2 on: May 23, 2019, 04:47:30 am »
None of the files you're talking about exist anywhere in the editor.  No ModsConfig.xml anywhere, after running the editor, there's no Logs directory.  Near as I can tell, the editor that is delivered via Steam is broken without a lot of extra effort that includes knowing things that are not mentioned anywhere as near as I can tell.

You guys really need to at least provide documentation on how to fix the editor's setup and configuration so that we can actually expect it to DO anything.  I don't even know where to freaking BEGIN to get it to where the editor is working properly, but apparently it involves a whole ton of missing files.

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1267
    • View Profile
Re: Simple Test MOD - Overrides appear to not be working.
« Reply #3 on: May 23, 2019, 04:50:11 am »
Hello!

Indeed, we're currently not providing any documentation or guides other than this page http://forums.atomictorch.com/index.php?topic=1027.0
The path to data that I've provided is for portable editor installation, sorry. If you're using Steam version, the actual path is "Documents\AtomicTorchStudio\CryoFall Editor"

Regards!
« Last Edit: May 23, 2019, 04:55:21 am by ai_enabled »

defe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Simple Test MOD - Overrides appear to not be working.
« Reply #4 on: May 23, 2019, 05:03:24 am »
Ah, yeah, that helps a lot.  However, it seems more like it wants to find it all in AppData/Local rather than Documents.

Thanks!

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1267
    • View Profile
Re: Simple Test MOD - Overrides appear to not be working.
« Reply #5 on: May 23, 2019, 05:12:16 am »
Yes, if the game was restricted to access the Documents folder by the antivirus/Windows Defender, it will use "%LocalAppData%/AtomicTorchStudio/CryoFall Editor" path instead.

Enjoy!

defe

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Simple Test MOD - Overrides appear to not be working.
« Reply #6 on: May 23, 2019, 05:15:48 am »
My hello world-like works now, so I can proceed ahead.  Thanks again!