Author Topic: Problem with my server, log files hard to understand  (Read 1317 times)

MightyMonte88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Problem with my server, log files hard to understand
« on: December 24, 2020, 07:35:21 am »
Hey guys as of 4 AM last night my cryofall unlimited server crashed and is unable to restart, i can't figure out why.

16.12.20 15:57:25.018 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "LootBoxResourcex5" (Id=65003) (count=1, LootBoxResourcex5, TempClientId=0)
16.12.20 15:57:25.018 [ERR] [Core] Error during processing the remote call ID=0 method AtomicTorch.CBND.CoreMod.Item s.LootBoxs.ProtoItemLootBoxs`3.ServerRemote_Use()
System.Exception: Character "Treamine" (Id=22749) cannot access [DESTROYED] Item "LootBoxResourcex5" (Id=65004) (count=0, LootBoxResourcex5, TempClientId=0) because it's container is not in the private scope

17.12.20 01:18:20.305 [ERR] [Items] Error stacking items : itemFrom "Item "CanisterGasoline" (Id=67260) (count=38, CanisterGasoline, TempClientId=0)", itemTo "", count="38", isDestroyItemFrom="True.
System.Exception: Item-to not found or destroyed: Permanent Item ID=67271

Those are the only errors the log contains, below is how the log ends, it seems as if it just ended without even being able to finish...

17.12.20 13:54:17.641 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "OreIron" (Id=0) (count=50, OreIron, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:17.641 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "OreIron" (Id=0) (count=5, OreIron, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:17.641 [IMP] [SCRIPT] Static object destroyed: StaticObject "ObjectMineralIron" (Id=158644) at position 10454;10102 by Character "DarthHammer" (Id=21677)
[SOURCE: Scripts/StaticObjects/Base/ProtoStaticWorldObject.cs line:471 method:ServerOnStaticObjectZeroStruc turePoints()]
17.12.20 13:54:17.641 [IMP] Object destroyed: StaticObject "ObjectMineralIron" (Id=158644) at position 10454;10102
17.12.20 13:54:17.691 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "CanisterMineralOil" (Id=0) (count=1, CanisterMineralOil, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:17.740 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "Solvent" (Id=0) (count=25, Solvent, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:18.041 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "BottleWater" (Id=0) (count=1, BottleWater, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:18.041 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "BottleWater" (Id=0) (count=1, BottleWater, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:18.041 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "BottleWater" (Id=0) (count=1, BottleWater, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:18.041 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "BottleWater" (Id=0) (count=1, BottleWater, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:18.041 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "BottleWater" (Id=0) (count=1, BottleWater, TempClientId=0)
17.12.20 13:54:18.240 [IMP] Object destroyed: [DESTROYED] Item "Solve
   __

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1961
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #1 on: December 24, 2020, 07:38:06 am »
Hello!

It's a modded server, right?
Please send the crash log and the new startup log (compressed) to support@atomictorch.com
In the case of the vanilla servers we never had a corrupted savegame and nobody reported about such an issue.

Regards!

MightyMonte88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #2 on: December 24, 2020, 08:01:14 am »
https://ibb.co/wKfHrgn

Here's a screenshot of what my log files look like, they aren't labeled as to which one is the crash log, and which one is startup....

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1961
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #3 on: December 24, 2020, 08:06:10 am »
I see. I was assuming you have direct access to the logs folder containing all the server log files.
I need only the latest largest log file (supposedly the one that resulted in a crash) and a fresh log containing the startup errors.
As the files are large, it's best to upload them to a file sharing service (e.g. Dropbox, Google Drive, etc).

MightyMonte88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #4 on: December 24, 2020, 08:17:14 am »
Roger that, i just cleared the logs folder, im generating fresh ones now

MightyMonte88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #5 on: December 24, 2020, 08:20:39 am »
Ok im going to send you a fresh log file at 84.2 kb, and a log from when i first looked into the issue today, which is 32.8 mb.

Not sure what is going on, but now the server will only generate the one log file ( small one), i can't get it to generate the larger or multiple files anymore...

MightyMonte88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #6 on: December 24, 2020, 08:27:00 am »
Ok email sent, thank you for taking the time to help me with this AI

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1961
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #7 on: December 24, 2020, 08:33:24 am »
The savegame cannot be loaded due to the missing prototypes. I guess one of the server mods is missing. Just see the "Cannot find prototype(s)" error in the fresh log.

MightyMonte88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #8 on: December 24, 2020, 09:00:38 am »
Does this mean that someone was attempting to run mods clientside, that are not present server side? I'm really confused here...


24.12.20 16:05:59.453 [IMP] Loading savegame from C:\Gameserver\varserver\702877\Data\Saves\Save0.save
24.12.20 16:05:59.536 [WRN] Cannot find prototype(s). Please provide a remapping scheme to be able to load this savegame.
Missing prototypes list:


it goes on to list almost every file from my Tech Expansion mod, i don't understand what is going on here....
« Last Edit: December 24, 2020, 09:03:54 am by MightyMonte88 »

MightyMonte88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #9 on: December 24, 2020, 09:06:33 am »
Wow, i found out what is wrong. The mod file was deleted, WHILE the server was running. What in the world could have caused this>]?

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1961
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #10 on: December 24, 2020, 09:06:50 am »
No. Clients and client mods cannot cause any breaking effects on the server.

There were prototypes that were present on this server during the last savegame. They were included in the savegame type mapping file (type name -> number ID mapping). Now, these types are absent. Looking on the names of the missing types, it's obvious they were a part of some mod. Please ensure you're launching the server now with the same mods it was using before, otherwise, it will be unable to load the world savegame.

ai_enabled

  • AtomicTorch Founder
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1961
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #11 on: December 24, 2020, 09:07:30 am »
Wow, i found out what is wrong. The mod file was deleted, WHILE the server was running. What in the world could have caused this>]?
Perhaps it was a failure on the hosting side? We can only guess.

MightyMonte88

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Problem with my server, log files hard to understand
« Reply #12 on: December 24, 2020, 09:15:04 am »
I don't want to speak ill of the service im using, but they have been less than reliable so far, when the bill is due next month i'll be looking for a better way to host this server with my modpack.  :(